Картографічне забезпечення інвентаризації земель природно-заповідного фонду - Шапка Олександр Олегович (My University, 2024)
У першому розділі розглянуто нормативно-правові засади організації та проведення інвентаризації земель природно-заповідного фонду, а також ознайомлено з зарубіжним досвідом проведення інвентаризації земель. У другому розділі виконано аналіз сучасного стану використання земель природно-заповідного фонду на прикладі Національного природного парку «Голосіївський» м.Києва, наведено найбільш актуальні проблеми, щодо дотримання режиму охорони об’єкту дослідження. Ознайомлено з методичними засадами землевпорядного забезпечення інвентаризації земель природно-заповідного фонду державної (комунальної) власності. У третьому розділі реалізовано проект у межах обраної території для надання прикладу виконання процесу інвентаризації за допомогою програмного середовища ArcGis з використанням мови програмування Python. В ході виконання кваліфікаційної роботи було досліджено нормативно-правові засади організації та проведення інвентаризації земель природно-заповідного фонду, проаналізовано зарубіжний досвід проведення інвентаризації земель, оцінено сучасний стан використання земель Національного природного парку «Голосіївський» м. Києва з винесенням найбільш актуальних проблем, описано чіткий алгоритм процесу інвентаризації об’єкту дослідження, обґрунтовано застосування мови програмування Python при проведенні інвентаризації земель ПЗФ.
Keywords: інвентаризація; ГІС-технології; ArcGis; deep learning models