To the question of the subject composition of the recipients of the survivor's pension - Kuchma, Olga (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2018)
The article examines the subject composition of the recipient of survivor's pensions, analyzes the positions of scientists and the jurisprudence regarding the attribution of persons who actually lived together for a long time with their spouses. Proposals are considered to expand the subject composition of the recipient of the survivor's pension, and foreign legislation in this area is analyzed.

В статті досліджується суб’єктний склад осіб-одержувачів пенсії у зв’язку з втратою годувальника, аналізуються позиції науковців та судова практика в частині віднесення осіб, які фактично тривалий час проживали разом до подружжя. Розглядаються пропозиції щодо розширення суб’єктного складу осіб-одержувачів пенсії у разі втрати годувальника, аналізується зарубіжне законодавство в означеній сфері.
ДО ПИТАННЯ ПРО СУБ’ЄКТНИЙ СКЛАД ОДЕРЖУВАЧІВ ПЕНСІЇ У РАЗІ ВТРАТИ ГОДУВАЛЬНИКА
Keywords: survivor's pension; dependent; breadwinner; disabled family members; spouses; family; marriage; пенсія у разі втрати годувальника; утриманець; годувальник; непрацездатні члени сім’ї; подружжя; сім’я; шлюб