Сучасна шокова реклама в лінгвосеміотичному та лінгвопрагматичному вимірах - Гашимова Айсель (My University, 2023)
Мета роботи : дослідження сучасної шокової реклами (ШР) у лінгвосеміотичному на лінгвопрагматичному вимірах. Об'єкт дослідження: сучасна шокова реклама. Предмет дослідження є лінгвосеміотичні та лінгвопрагматичні виміри сучасної шокової реклами. Матеріалом дослідження виступають понад 70 текстів комерційної, соціальної, політичної шокової реклами, вилучених із сучасних україномовних, англомовних, російськомовних медіа, доступних в Україні. У ході дослідження розглянуто роль шокової реклами як цивілізаційного маркера сучасності та її вплив на споживачів. досліджено поняття "шокова реклама" та встановлено його ознаки, основні характеристики та принципи використання в рекламній практиці. Проаналізовано місце шокової реклами в комерційному, соціальному та політичному секторах реклами та виявлено особливості використання в кожному з них. Визначено семіотичні і лінгвістичні маркери шокової реклами в комерційному секторі та проаналізовано їх вплив на споживачів. Встановлено роль лінгвістичних і семіотичних маркерів у соціальній шоковій рекламі та їх значення для формування повідомлення; їх вплив на цільову аудиторію.. Визначено семіотичні маркери політичної шокової реклами та їх роль у формуванні політичних дискурсів. Проаналізовано лінгвістичні маркери політичної шокової реклами та їх вплив на формування громадської думки.