Зелений синтез наночасток заліза з використанням екстрактів з «бородатих» коренів полину - Подгаєцька Юлія Юріївна (My University, 2021)
У роботі було визначено можливість використання екстрактів з "бородатих" коренів Artemisia annua та Artemisia tilesii для синтезу наночасток заліза (FeNPs). Ліофілізовані корені подрібнювали, додавали етанол. Екстракцію здійснювали на шейкері 36 годин. Екстракти центрифугували, супернатант відбирали та використовували для синтезу FeNPs. трансформація привела до змін у вмісті флавоноїдів у трансгенних лініях коренів Artemisia annua та Artemisia tilesii (вміст флавоноїдів в трансгенних лініях значно вищий ніж у контрольних рослин). Для екстрактів з «бородатих» коренів з високим вмістом флавоноїдів була характерна більша відновлювальна активність.