Моделі ринкової поведінки споживачів української соняшникової олії на європейському ринку - Хрипунова Ангеліна Вікторівна (My University, 2023)
Мета роботи полягає в узагальненні теоретичних підходів та розробці практичних рекомендацій щодо моделей ринкової поведінки споживачів української соняшникової олії на європейських ринках для збільшення валютних надходжень до бюджету України. Об’єктом дослідження виступає ринкова діяльність українських виробників соняшникової олії на міжнародних ринках. Предметом дослідження є визначення моделей поведінки споживачів для модифікації товару компанії «Кернел» на ринку соняшникової олії Німеччини. За результатами дослідження узагальнено сучасні теоретичні підходи щодо моделей ринкової споживчої поведінки, уточнено визначення сутності поняття «поведінка споживачів», виявлено тенденції споживання соняшникової олії на міжнародних ринках, виявлено вплив бізнес-середовища ринку соняшникової олії Німеччини на діяльність українських виробників, виявлено вплив бізнес-культури на діяльність українських виробників на ринку соняшникової олії Німеччини, визначено моделі ринкової поведінки на ринку соняшникової олії Німеччини.

The aim of the research is to generalize theoretical approaches and develop practical recommendations regarding models of market behavior of consumers of Ukrainian sunflower oil on European markets to increase foreign exchange revenues to the budget of Ukraine. The object of the research is the market activity of Ukrainian sunflower oil producers on international markets. The subject of research is the determination of consumer behavior patterns for the modification of the product of the "Kernel" company in the sunflower oil market of Germany. According to the results of the research, generalized modern theoretical approaches to models of market consumer behavior were formulated, the definition of the essence of the concept of "consumer behavior" was clarified, the trends of sunflower oil consumption in international markets were revealed, the influence of the business environment of the German sunflower oil market on the activities of Ukrainian producers was revealed, the influence of business cultures on the activities of Ukrainian producers on the German sunflower oil market, identified market behavior models on the German sunflower oil market.
Models of market behavior sunflower oil consumers on the European markets