Децентралізований вебзастосунок для обміну криптовалют - Стукало Богдан (My University, 2023)
У даній роботі розроблено вебзастосунок на блокчейні Ethereum, який надає можливість користувачам обмінювати криптовалюти, відображає статистику актуальних цін для криптовалюти та має інтеграцію функціоналу відстеження поточного газу в мережі Ethereum для проведення транзакцій. Для досягнення цієї мети були поставлені відповідні завдання, які були успішно виконані. В процесі розробки проведено дослідження наявних систем та технологій, що дозволяють обмінювати криптовалюти, для отримання глибшого розуміння їх принципів та функціоналу. Досліджено та обрано для впровадження алгоритм проведення обміну криптовалют, який забезпечує безпечну передачу активів між користувачами. Також реалізовано використання смарт-контракту, який відповідає алгоритму обміну криптовалют та забезпечує автоматизовану обробку транзакцій. Розроблено інтерфейс вебзастосунку, який дозволяє користувачам обмінювати криптовалюти. Також реалізовані необхідні операції для взаємодії з мережею Ethereum, зокрема для роботи з DEX, забезпечуючи можливість виконання транзакцій, доступ до контрактів та отримання актуальної інформації про токени на блокчейні Ethereum. Ключові слова : криптовалюта, обмін криптовалюти, вебзастосунок, API, ETHEREUM, смарт-контракт, блокчейн.