Англійський герундій крізь призму генеративної парадигми - Григоренко В. А. (Видавничо-поліграфічний центр "Київський університет", 2013)
The research paper is devoted to the analysis of the interpretation of gerund and gerundial constructions in the English language in the light of the basic propositions of generative grammar. It also views the existing approaches towards the classification of gerundial constructions as well as towards the analysis of their separate types and subtypes in line with the latest tendencies of generative paradigm, the Minimalist program in particular.

Стаття присвячена аналізу проблеми інтерпретації герундія та герундіальних конструкцій в англійській мові крізь призму основних положень генеративної граматики. Розглядаються існуючі підходи до класифікації герундіальних конструкцій, а також до аналізу їх окремих типів та підтипів у світлі останніх тенденцій генеративізму, зокрема Мінімалістської програми.
Keywords: generative grammar; gerund; gerundial constructions; the Minimalist program; генеративна граматика; герундій; герундіальні конструкції; теорія Мінімалізму