Інструменти реалізації місцевих стратегій розвитку - Ільницький Олег Вадимович (My University, 2023)
Дослідження присвячено оцінці сучасного стану та удосконаленню інструментів реалізації місцевих стратегій розвитку в Україні. Оцінці ролі місцевих стратегій розвитку громад у сталому та ефективному соціально-економічному розвитку територіальних громад, зокрема на прикладі громад Миколаївської області. У роботі було розглянуто сутність та поняття стратегічного управління в територіальних громадах, проведено аналіз ефективності застосування інструментів реалізації місцевих стратегій розвитку в громадах Миколаївської області. Запропоновано напрями та шляхи підвищення ефективності використання інструментів реалізації місцевих стратегій розвитку в громадах. Ключові слова: стратегічне управління, стратегічне планування, інструменти реалізації місцевих стратегій розвитку, вирішення спільних проблем, залучення громадян до прийняття рішень, партисипативне управління.

The study is devoted to the assessment of the current state and improvement of tools for the implementation of local development strategies in Ukraine. Evaluation of the role of local community development strategies in sustainable and effective socio-economic development of territorial communities, in particular on the example of communities of the Mykolaiv region. The paper considered the essence and concept of strategic management in territorial communities, the effectiveness of the tools for implementing local development strategies in the communities of the Mykolaiv region was analyzed. Directions and ways of increasing the effectiveness of the use of tools for the implementation of local development strategies in communities are proposed. Keywords: strategic management, strategic planning, tools for implementing local development strategies, solving common problems, involving citizens in decision-making, participatory management.
Tools for implementing local development strategies