Ритуал переходу як спільнототворчий механізм для українського війська у вимірах сучасних українських реалій (на прикладі 126-ої окремої бригади ТрО м. Одеси) - Корбут Вячеслав Миколайович (My University, 2023)
У роботі здійснено культурологічний аналіз ритуалу як феномену культури, що здійснює передачу значущих цінностей, смислів та кодів культури в символічних формах. Робота займається осмисленням ритуалу як символічної форми культури і процесу залучення до ритуальної дії переходу певного суб’єкта культурного буття на конкретному прикладі перетворення цивільного у воїна шляхом ритуалу, запровадженого 126-ою окремою бригадою. Розглянуто військовий ритуал ініціації, який має за мету посвятити учасників у члени військового братерства. Формально ці люди вже є воїнами, оскільки є чинними військовослужбовцями Збройних Сил України, але символічна реальність лишається збідненою.