Групова робота як інструмент соціально-психологічної підтримки внутрішньо переміщених жінок в умовах тимчасового проживання - Ясницька, Ольга Іванівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2026)
У роботі було розроблено модель групової роботи як інструменту соціально-психологічної підтримки, яка відображає системний взаємозв’язок між функціями (емоційна підтримка, нормалізація досвіду, обмін стратегіями, відновлення соціальних зв’язків, активізація участі), механізмами їх реалізації та результатами впливу на соціально-психологічний стан учасниць. Запропонована модель дозволяє цілісно пояснити процес групової взаємодії як інструменту підтримки.
Keywords: Групова робота; переміщені жінки; психологічна підтримка; тимчасове проживання