Територіальна організація ресторанного господарства як складової соціальної сфери в агломеративних системах розселення - Дмитрієва, Катерина (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2015)
Стаття присвячена проблемам функціонування ресторанного господарства як складової соціальної сфери і, водночас, комерційної сфери у рамках великих поселень. Приділена увага факторам розвитку ресторанного господарства в цілому, а також виокремлені чинники успішності окремих закладів. Проаналізовані окремі аспекти та відмінності розвитку закритої мережі ресторанного господарства та мережі загальнодоступного типу. Окреслені проблеми законодавчого регулювання у галузі. Продемонстрована динамічність розвитку галузі, її взаємозв’язок з економічним фоном країни. Запропонована система складових елементів територіальної організації ресторанного господарства агломерації. Питання, що розглядаються у статті, ілюструються прикладами ресторанного господарства Київської агломерації. Стаття унаочнена графічними матеріалами, таблицями та схемами.

The article is devoted to the problems of functioning of restaurant facilities as a part of both social sphere and commercial sector equally within the large settlements. Attention to the factors of the restaurant industry generally has been paid, and the success factors of individual institutions have been stressed. Some aspects and differences of the closed restaurant business network and public network type have been analyzed. Problems of law regulation of the industry have been outlined. The dynamic of development of the industry and its relationship with the economic background of the country has been demonstrated. System of elements of the territorial organization of restaurants in the metropolitan area has been proposed. Items considered in the paper are illustrated by examples of Kyiv agglomeration restaurants. The article visualized with the graphics, tables and charts.
Territorial Organization of Restaurant Facilities as a Part of the Social Sphere Within Agglomerative Resettlement Systems
Keywords: ресторанне господарство; територіальна організація; соціальна сфера; системи розселення; restaurant facilities; territorial organization; social sphere; settlement system