ALGORITHM FOR FINDING SIGNIFICANT FACTORS OF A COMPUTER MODEL USING DEEP LEARNING METHODS - ОРЄХОВА, Наталія; ЛУК'ЯНОВ, Олександр (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
The article proposes an algorithm based on a small neural network for feature selection for data sets in which the number of training samples slightly exceeds the number of attributes.

Запропоновано алгоритм на основі невеликої нейронної мережі для відбору ознак для наборів даних, у яких кількість навчальних вибірок трохи перевищує кількість атрибутів.
АЛГОРИТМ ЗНАХОДЖЕННЯ ЗНАЧУЩИХ ФАКТОРІВ КОМП'ЮТЕРНОЇ МОДЕЛІ МЕТОДАМИ ГЛИБОКОГО НАВЧАННЯ
Keywords: modeling; feature selection; neural network; dense level; activation function; number of epochs; data sample; training; prediction; attribute significance; моделювання; вибір ознак; нейронна мережа; щільний рівень; функція активації; кількість епох; вибірка даних; навчання; прогноз; значущість атрибутів