Оцінка привабливості туристичних об’єктів і територій столичного регіону - Мітюк, О. В. (My University, 2026)
В статті розглянута необхідність об’єктивної оцінки туристичної атрактивності об’єктів, та запропонована методика бальної оцінки. Автором визначено та проаналізовано рівень туристичної привабливості ряду об’єктів Київської та Житомирської областей Столичного регіону, та запропоновано шляхи підвищення туристичної привабливості об’єктів.

В статье рассмотрена необходимость объективной оценки туритической атрактивности объектов, и предложена методика бальной оценки. Автором определено и проанализировано уровень туристической привлекательности ряда объектов Киевской и Житомирской областей Столичного региона, и предложены пути повышения туристической привлекательности объектов.

The necessity of estimation of tourist attractiveness was analyzed. The methods of estimation of attractiveness of tourist objects were shown, and results of estimation of attractiveness Kyiv region and Zhitomyr region were given.
Keywords: туристична привабливість; методи оцінки туристичної привабливості; туристичні об’єкти Київської області; Житомирської області