Дитячий туризм: досвід зарубіжних досліджень - Долгова, Катерина Сергіївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
Purpose: classify the achievements of foreign Geographers, Economists and Tour Guidance Experts on children's health improvement and recreation. Methods: there was used the inclusive/evaluative review of foreign publications of foreign publications. Results: there were revealed that research issues covers areas, such as: the children’s attitude to health improvement and recreation, the children’s tourist behavior, the services of children's tourism, the place and space in the children's tourism, relationship between child and adult in tourism. Scientific novelty: the foreign research achievements of children’s tourism, which were previously unexplored, will enrich theoretical and methodological aspects of studies national children's health improvement and recreation with relevant interdisciplinary tools. The practical significance: these interdisciplinary tools will enable to improve the practice of children’s tourism research for Ukrainian scientists.

Мета: систематизувати здобутки іноземних географів, економістів та туризмознавців щодо дитячого оздоровлення та відпочинку. Методика: для досягнення поставленої мети було використано метод контент аналізу закордонних публікацій. Результати: встановлено, що дослідна проблематика охоплює такі напрями, як: ставлення дитини до відпочинку та оздоровлення, туристична поведінка дитини, послуги дитячого туризму, місце та простір в дитячому туризмі, відношення дитина дорослий в туристичному процесі. Наукова новизна: нерозглянуті раніше здобутки закордонних досліджень з дитячого туризму збагатять теоретичні та методичні аспекти вивчення вітчизняного дитячого оздоровлення інструментарієм. та відпочинку відповідним міждисциплінарним Практична значимість: такий інструментарій надасть можливість вдосконалити практику вивчення дитячого туризму українськими дослідниками.
Children’s Tourism: Research Experience Abroad
Keywords: дитина/діти; юний турист (дитина-турист); географія дитинства; відпочинок; дозвілля; подорож; туризм; child/children; child-tourist; geography of children; holidays; leisure; recreation; travel; tourism