Карбациламідофосфати металів як структурні блоки для створення поліядерних координаційних сполук - Скопенко, В.; Амірханов, Володимир Михайлович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007)
Розглянуто деякі координаційно-хімічні властивості лігандів карбациламідофосфатного (КАФ) типу - P,N-заміщених структурних аналогів β-дикетонів. Показано, що координаційно ненасичені комплекси d- та f-металів складу ML, або ML (де М d- або f- метал, L - КАФ ліганд у депротонованому стані) можуть бути використані як структурні блоки для створення бі, тетра- та поліядерних сполук.

Some of coordination chemical properties of carbacylamidophsphate (CAPh) type ligands - P, N-substituted structural analogues of B-diketones- are presented. It has been shown, that unsaturated d- and f-metals complexes of the composition ML or ML, (were M-d- or f-metal ion, L-CAPh ligand in deprotonated form) may be used as building blocks for the synthesis of bi-, tetra- and polynuclear compounds.
Keywords: координаційні сполуки