Аргентинська національна лінгвокультурна лексико-семантична компонента сучасної іспанської мови (на матеріалі твору Педро Майрали Salvatierra) - Ріпенко Дарія (My University, 2023)
Метою даної магістерської роботи є вивчення особливостей аргентинської національної лінгвокультурної лексико-семантичної компоненти на матеріалі твору Педро Майрали Salvatierra. Об'єктом дослідження є аргентинська національна лінгвокультурна лексико-семантична компонента іспанської мови, а предметом - твір Педро Майрали Salvatierra. У ході дослідження вивчено тематичні та стилістичні особливості аргентинської національної лінгвокультурної лексики; виявлено лексичні одиниці, що є характерними для даної лінгвокультурної групи; з'ясовано відмінності цієї лексики від прийнятої норми іспанської мови; вивчено структуру лексичної системи іспанської мови в Аргентині; виявлено особливості національної лексико-семантичної компоненти та її взаємозв'язку з історією та культурою країни.