Forming of the asset and capital structure of agribusiness companies in Poland - M. Wasilewski; S. Zabolotnyy (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
У статті наведено аналіз структури активів і пасивів акціонерних товариств з сектора агробізнесу, що пред- ставлені на Варшавській фондовій біржі. Політика управління активами у досліджуваних підприємствах характеризу- валась відмінностями в залежності від галузевої приналежності. Перевага довгострокових джерел фінансування в структурі пасивів указувало на реалізацію консервативних стратегій фінансування на підприємствах з сектора аг- робізнесу.

The article discusses the asset and capital structure of agribusiness companies listed at Warsaw Stock Exchange. Asset management policies demonstrated differentiation among particular industries. Dominance of long-term sources of financing in the structure of liabilities evidenced implementation of conservative financing strategies by listed agribusiness companies
Формування структури активів і пасивів на підприємствах агропромислового комплексу Польщі
Keywords: агробізнес; Варшавська фондова біржа; структура активів і пасивів; фінансова стратегія; agribusiness; Warsaw Stock Exchange; asset and capital structure; financial strategy