Регулювання світового ринку інтелектуальної власності в умовах інтернаціоналізації економіки знань - Петрук Андрій Миколайович (My University, 2013)
У дисертації досліджуються сукупність теоретичних та практичних аспектів функціонування механізмів регулювання відносин, що виникають з приводу формування, привласнення, управління та обміну об’єктами інтелектуальної власності в світовому господарстві. Здійснено вивчення досвіду розвинутих країн та країн, що розвиваються, у сфері розвитку та регулювання ринку інтелектуальної власності, пропонується та досліджується залежно від критерію домінування приватного чи державного сектору в цих процесах класифікація таких моделей. З метою визначення рівня державного фінансування розвитку ринку інтелектуальної власності України розроблено регресійно-кореляційну модель, що здатна спрогнозувати необхідний рівень державного фінансування в Україні в короткостроковому періоді. Ключові слова: ринок інтелектуальної власності, організаційно-економічні механізми регулювання світового ринку інтелектуальної власності, адаптація ринку інтелектуальної власності в Україні до світогосподарських вимог.
Regulation of world intellectual property market in the circumstances of internationalization of knowledge-based economy