Критичний дискурс-аналіз маркетингу рослинного м’яса (на матеріалі Інстаграм маркетингу компанії Beyond Meat) - Рибальченко, Андрій Юрійович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
У статті за допомогою інструментів критичного дискурс-аналізу досліджуються лінгвістичні та семіотичні засоби, що використовуються у маркетингу компанії BEYOND MEAT в Інстаграмі. Головна увага приділяється стилістичним засобам, а саме антропоморфізму, метафорі, гіперболі, іншуванню та їх використанню у маркетингових стратегіях для позиціонування бренду у сучасних культурних і етично заангажованих наративах.

This article examines linguistic and semiotic means in BEYOND MEAT's marketing on Instagram with the tools of Critical Discourse Analysis (CDA). The study focuses on stylistic devices – anthropomorphism, metaphor, hyperbole, othering – and their use in rhetorical strategies to position the brand within modern cultural and ethically engaged narratives which include environmental responsibility and reduction of ecological impact, animal welfare and ethical consumption, promotion of plant-based diet as a healthier alternative to traditional meat.
Critical Discourse Analysis of Plant-Based Meat Marketing (based on Beyond Meat’s Instagram Marketing)
Keywords: Beyond Meat; рослинне м’ясо; Instagram; маркетинг; критичний дискурс-аналіз; риторична стратегія; стилістичний засіб; Beyond Meat; plant-based meat; Instagram marketing; Critical Discourse Analysis; rhetorical strategy; stylistic device