Готельна індустрія України: до та після Євро 2012 - Ганжа О.М. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2012)
Стаття присвячена питанням сучасного стану та перспективам розвитку готельного бізнесу в Україні. Розкриваються поняття принципів готельного бізнесу та порівнюються ставлення до нього в Україні та за кордоном. Велику увагу приділено проблемам підготовки готелів до чемпіонату Європи з футболу 2012 року і перспективам їх подальшого розвитку після чемпіонату. Детально проаналізовано недоліки, які перешкоджають просуванню готельного сектора до європейських стандартів.

Статья посвящена проблеме современного состояния и перспектив развития гостиничного бизнеса Украины. Раскрываются понятие принципов гостиничного бизнеса и сравнивается отношение к нему в Украине и за рубежом. Большое внимание уделено проблемам подготовки гостиниц к чемпионату Европы по футболу 2012 года и перспективам их дальнейшего развития после чемпионата. Детально проанализированы недостатки, которые препятствуют продвижению гостиничного сектора к европейским стандартам.

The article is devoted to the very important and actual problem of the current state and prospects of the hotel industry in Ukraine. After giving a detailed analysis of its characteristics, the author draws attention to important deficiencies that impede the advancement of the hotel sector to the European standards. The article also reveals the concept of modern principles of hotel business and compares the attitude to it in Ukraine and abroad. Much attention is given to the problems of hotels’ preparations for the 2012 European Football Championship and prospects for their further development after the Championship.
Keywords: готельний бізнес; вітчизняний готельний ринок; стандарти готельного сервісу; прибутковість готелів; інвестиційна привабливість; апартаменти; хостел