Управління мотивацією працівників промислового підприємства - Клименко, Анна Сергіївна (My University, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра «Управління мотивацією працівників промислового підприємства» проведено комплексний аналіз теоретико-методичних підходів та практичних інструментів стимулювання персоналу на прикладі ПРАТ «Київський картонно-паперовий комбінат». Об’єктом дослідження є система управління персоналом підприємства, предметом — теоретико-методичне забезпечення формування та вдосконалення мотиваційних механізмів . Метою роботи стало обґрунтування ефективної моделі мотивації для підвищення продуктивності праці та прибутковості підприємства шляхом поєднання фінансових і нефінансових стимулів. Для цього виконано аналіз наявних підходів (теорії Маслоу, Герцберга, Врума, Адамса), проведено діагностику існуючої системи мотивації на комбінаті та запропоновано рекомендації з її оптимізації, включно з впровадженням гнучких графіків, програм навчання й кар’єрного зростання. Практична значущість полягає в адаптації розроблених заходів до умов великих промислових підприємств для забезпечення сталої залученості та зниження плинності кадрів.
Keywords: ефективність; прибутковість; управління персоналом; мотивація працівників; стимулювання праці