Виконання рішень національних і міжнародних судів щодо пенсійних виплат - Кучма, Ольга Леонідівна (Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова, 2025)
У публікації наголошується, що відсутність належного бюджетного фінансування свідчить або про декларативність норм, якими закріплено соціальний захист певного виду, або про халатність і непрофесіоналізм працівників, до посадових обов’язків яких входить прогнозування бюджету витрат до проєкту нормативно-правового акту, яким планується закріпити соціальний захист певного виду. Крім того, вищезазначене також свідчить про неналежний контроль за якістю нормативного регулювання соціального захисту. Визначення всіх причин невиконання рішень національних та міжнародних судів щодо пенсійних та соціальних виплат, внесення до Плану заходів пропозицій щодо їх усунення, якісне і оперативне виконання Плану заходів та недопущення наявності таких причин у майбутньому сприятиме вирішенню проблем невиконання рішень судів, боржником за якими є держава.
Keywords: пенсії; невиконання рішення суду; перерахунок пенсії; пенсійна доплата за рішенням суду