Особливості розмовного стилю хорватської мови (на матеріалі мовлення студентів) - Вітренко Юлія (My University, 2023)
У дипломному дослідженні окреслено особливості хорватського розмовного мовлення, способів реалізації окремих комунікативних моделей у повсякденному житті, з’ясуванні ступеня впливу ЗМІ на щоденне мовлення молодого покоління, його лексичного складу. Новизна дослідження полягає у поєднані традиційних методів дослідження з новими технологіями, як соціальні мережі, що дозволяють вивчати розмовну мову та її лексичний набір, граматичні конструкції в більш широкому контексті. Такий підхід дає змогу більш детально прослідити функціонування розмовної мови в різних ситуаціях та середовищах.