Системне дослідження транспортної інфраструктури та її вплив на розвиток міста - Жур Іван Леонідович (My University, 2021)
В результаті виконання роботи було проведено дослідження транспортної інфраструктури, зокрема транспортної інфраструктури в містах, її компонентів, організацію роботи, проблем та особливостей. Визначено основні завдання транспортної інфраструктури та виклики з якими вона стикається. Окремо було проаналізовано громадський транспорт у містах, як частину транспортної інфраструктури. А також вплив його рівня розвиненості, тарифів на користування транспортом на місто в різних аспектах, зокрема вплив на економіку. Визначено переваги та недоліки громадського транспорту як компоненту транспортної інфраструктури міста у порівнянні з особистим транспортом, а також вплив рівня розвитку громадського транспорту на місто та його жителів в екологічному та економічному аспектах. Оцінюючи переваги та недоліки громадського транспорту, було визначено що він є важливою та невід’ємною складовою транспортної інфраструктури для сучасного міста, тому є доцільним розвивати громадський транспорт та надавати йому пріоритет перед автомобілями. При аналізі економічного впливу, зокрема, було розглянуто вплив на прямі витрати жителів міста, вплив на якість поїздок (економія часу в дорозі, надійність транспортної інфраструктури, безпека для пасажирів) та проаналізовано як це впливає на економіку міста в більш широкому сенсі.