Розробка системи розпізнавання обличчя людини у відеопотоці з доповненою реальністю - Короткова Тетяна Сергіївна (My University, 2020)
У даній роботі здійснено інформаційний пошук та визначено метод виявлення і розпізнавання обличчя у відеопотоці, інваріантний до масштабування, зміни сцени, поворотів голови, зміни освітленості, аксесуарів, зміни емоцій, а також розроблено додаток, що здійснює детектування та розпізнавання обличчя людини у відеопотоці з доповненою реальністю. Для розпізнавання облич у відеопотоці використано нейромережу на архітектурі ResNet з 34 шарами, включаючи шар об’єднання, шари ідентичності, шари згортки та шар average pooling, який створює 1000 карт властивостей (для даних ImageNet) і середнє для кожної карти об’єктів.