Проблеми становлення української географії - Олійник, Я. Б.; Нич, Т. В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2014)
Охарактеризовані особливості розвитку географічної науки України в складі географічної науки Росії. Виділені основні напрямки формування географічної науки в Україні наприкінці ХІХ і на початку ХХ ст.

Охарактеризованы особенности развития географической науки Украины в составе географической науки России. Выделены основные направления формирования географической науки в Украине в конце XIX и в начале ХХ в.

The features of development of geographical science of Ukraine as a part of Russian geography are considered. The basic directions of the formation of geographical science in Ukraine in the late XIX and early XX century are allocated.
Keywords: географічна наука України; географічна наука Росії; географическая наука Украины; географическая наука России; geographical science of Ukraine; geographical science of Russian