Експертні оцінки нечіткою множиною експертів - Алексеєнко Наталія Євгенівна (My University, 2022)
В ході виконання роботі були розглянуті нечіткі множини 1-го та 2-го типів. Також було розглянута сума множин з нечіткою множиною операндів та методи побудови нечітких оцінок. У роботі було вирішено задачу побудови експертної оцінки групою експертів, компетентності яких задаються значеннями функції належності до заданої нечіткої множини «компетентних» експертів. Показано, що агрегована оцінка буде нечіткою множиною типу-2, що визначена на числовій осі. Вона може бути розкладеною за вторинними ступенями належності на нечіткі числа. Ці числа є нечіткими агрегованими оцінками, які відповідають множинам експертів, що відповідають різним рівням нечіткої множини експертів