Central Asia in British and American geopolitical concepts of the XXth century - Мінгазутдінова Г. (Видавничо-поліграфічний центр "Київський університет", 2013)
The article delivers analysis of the Central Asia's role and functions expressed in the works of the distinguished geopoliticians of the USA and the UK of the XXth Century.

У статті аналізується роль та функції регіону Центральної Азії, відображені в роботах видатних геополітиків США та Великої Британії ХХ ст..
Центральна Азія в британських та американських геополітичних концепціях ХХ століття
Keywords: Central Asia; geopolitics; Halford J. Mackinder; Nicholas J. Spykman; Zbigniew Brzezinski; Центральна Азія; геополітика; Хелфорд Макіндер; Ніколас Спікмен; Збігнев Бжезінський