Партисипація в умовах неоліберального розвитку пострадянських міст (приклад Києва) - Сиротченко, Арсеній Сергійович (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню феномену громадської участі у контексті пострадянських міст, що розвиваються під впливом глобальних неоліберальних тенденцій. Особлива увага зосереджується на Києві, як головному реципієнту даних впливів на території України. Поняття партисипації розглядається на прикладі громади Харківського масиву, на території якого було проведено опитування місцевих мешканців з метою дослідження наявних проблем у сфері участі громадськості. Окреме місце в роботі займає аналіз кейсу боротьби жителів за збереження від незаконної забудови озера Вирлиця. Результати дослідження також включають рекомендації та SWOT-аналіз щодо перспектив активнішого залучення жителів мікрорайону до процесу громадської участі.
Keywords: партисипація; постсоціалізм; Київ; неолібералізм