Мультимодальність у віртуальній рекламі всесвітньо-відомих брендів - Зайцева Анастастасія Юріївна (My University, 2022)
Мета дослідження – описати особливості реалізації мультимодальності в рекламах, їх значення та вплив на загальний зміст та розуміння. Об'єкт дослідження – мультимодальний текст реклами відомих брендів. Предметом нашого дослідження є мовне та графічне оформлення основних мультимодальних реклам. В ході роботи визначено поняття: віртуальний текст, реклама, метафора, мультимодальність. Вивчено методики мультимодального моделювання та методи дискурсивного аналізу. Проведено вибірку, аналіз та описано особливості функціонування мультимодальності у вибраних рекламах. Наукова новизна полягає в тому, що раніше мультимодальність найчастіше відбиралася з друкованого тексту та розглядалася із стилістичної точки зору. Представлена теоретико-методична база дозволяє розглянути мультимодальність з семіотичної точки зору, вивчити її семантику з огляду на інтертекстуальні, дискурсивні компоненти та їх вплив на зміст будь-якого виду тексту.
Keywords: віртуальний текст; реклама; метафора; мультимодальність