Сучасний політичний дискурс США - Ворошилова, Анастасія Романівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2022)
Мета роботи – дослідити особливості індивідуального стилю мовлення президентів США ХХІ століття на матеріалі промов Б. Обами, Д. Трампа, Дж. Байдена. Предмет дослідження – індивідуальний стиль мовлення президентів на матеріалі промов Б. Обами, Д. Трампа, Дж. Байдена, політичний дискурс. Об`єкт дослідження – мовні засоби, лексичні одиниці, синтаксичні моделі, які визначають індивідуальний стиль президентів США. Практична цінність роботи полягає в можливості використання результатів у політичній комунікації під час роботи імідж мейкерів над іміджем політиків, для створення навчальних і навчально-методичних посібників з лінгвістичної прагматики, політичної та комунікативної лінгвістики, семантики й дискурсології, підготовки практикумів із політичної лінгвістики, розробки навчальних курсів і спецкурсів із політичної комунікації та політичної лінгвістики.
Keywords: політичний дискурс; Б. Обама; Д. Трамп