Словник відповідників до активних дієприкметників - Мариненко, Ірина Олегівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2025)
У словнику наведено відповідники до активних дієприкметників теперішнього часу із суфіксами -уч- (-юч-), -ач- (-яч-), які не характерні для української мови. До словника увійшли як загальновживані, так і вузькоспеціальні дієприкметники. Запропоновані відповідники допоможуть уникнути використання підрядних частин і зайвого ускладнення речень. Окремо в додатку наведено списки загальновживаних прикметників із тими самими суфіксами. Видання адресоване всім, хто дбає про своє мовлення, насамперед журналістам, вчителям, здобувачам освіти гуманітарних спеціальностей закладів вищої освіти.
Keywords: дієприкметники; суфікси -уч-/-юч-; суфіксами -ач- (-яч-); українська мова; словник відповідників