Віртуальна реклама всесвітньо-відомих брендів: вибір мовних одиниць і візуальних засобів - Люклян Анна Михайлівна (My University, 2020)
Метою дослідження є багатоаспектний лінгвосеміотичний аналіз рекламних текстів у соціальній мережі INSTAGRAM крізь призму полікодового аспекту. Об’єктом дослідження є сучасний англомовний рекламний дискурс, представлений у рекламних текстах 10 всесвітньо-відомих брендів з виготовлення одягу та аксесуарів у соціальній мережі INSTAGRAM, які розглядаються як креолізовані. Полікодовий аспект англомовного рекламного дискурсу та його лінгвопрагматичні особливості виступають предметом дослідження. В ході роботи обгрунтовано теоретико-методологічних засади дослідження лінгвальних і прагматичних параметрів. Систематизовано параметри, що визначають рекламний текст як креолізований. Виявлено лінгвостилістичні особливості реалізації мовленнєвого впливу на адресата. Охарактеризовано вербальні та невербальні засоби англомовного рекламного дискурсу.