Соціальні основи штучного інтелекту (філософська оцінка) - Майборода Валерія Андріївна (My University, 2022)
Ця робота пропонує міждисциплінарний підхід до цифрового майбутнього. По-перше, вона спирається на теорію суспільних наук, щоб встановити соціотехнічний підхід до майбутнього. По-друге, у роботі розглядається як можемо підійти до майбутнього штучного інтелекту по-різному, щоб кинути виклик детермінізму за допомогою спекулятивного проектування, інклюзивного розвитку потенціалу та громадського діалогу. По-третє, викладається філософське осмислення та історична реконструкція понять “мислення” та “штучний інтелект”. Ця робота є поєднанням опису явищ в реальному часі та її філософського осмислення .
Social bases of artificial intelligence (philosophical assessment)