Аналіз факторів господарського ризику на стадіях життєвого циклу товару - Скопенко, Н.; Андреюк, Н. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2016)
У статті визначено і узагальнено ризики діяльності підприємств на різних етапах життєвого циклу товару. Запропоновано діагностувати та оцінювати ризики відповідно до основних етапів розвитку товару. Сформульовані групи чинників, які формують господарські ризики на різних стадіях життєвого циклу товару, визначені можливі негативні наслідки їхнього впливу. Для зменшення імовірних втрат підприємства та обґрунтованого формування асортиментного портфелю запропонована узагальнена класифікація ризиків, які є типовими для будь-якого підприємства.

The article outlines and summarizes the risks of enterprises at different stages of product life cycle. A diagnose and assess of risks according to the main stages of the product development are offered. Groups of factors that shape the economic risks at different stages of the product life cycle, by the possible negative consequences of their impact are formulated. To reduce the probable losses of the company and a reasonable assortment portfolio formation generalized classification of risks that are typical for any company is proposed.
Analysis of Risk Factors at the Stage of the Product Life Cycle
Keywords: стадії життєвого циклу товару; фактори ризику; ризик; наслідки ризику; stage of product life cycle; risk factors; risk; consequences of risk