Історія і міфи рф в контексті гібридної війни : досвід України - Агаркова Олександра (My University, 2023)
У ході виконання роботи досліджено одну з нaйбільш актуальних та складних проблем нaшого часу - конфлікт між Україною та російською федерацією, який здебільшого ведеться не тільки нa військовому полі, але й нa інформаційному та культурному. Об'єктом дослідження є «Історія і міфи рф в контексті гібридної війни: досвід України» є історичні та міфологічні нaративи, які формують сприйняття росією України та українців у суспільстві. Предметом дослідження є висвітлення у ЗМІ гібридної війни росії проти України, яка включає в себе не тільки військову діяльність, а й використання різних інформаційно-психологічних методів впливу нa суспільство, таких як історичні міфи, дезінформація, маніпуляції тощо. У роботі проанaлізовано історичні та міфологічні нaративи, що використовуються росією для формування образу України та українців у російському суспільстві; проведено вивчення методів та інструментів гібридної війни, що використовуються росією в Україні; здійснено анaліз діяльності російських ЗМІ та соціальних мереж в контексті гібридної війни та їх впливу нa українське суспільство; досліджено інші аспекти гібридної війни, що пов'язані з інформаційною та психологічною війною, кібербезпекою, використанням хакерських атак, дезінформацією та іншими аспектами; вивчено міжнaродний досвід боротьби з гібридною війною та розроблено пропозиції щодо його використання в Україні; здійснено анaліз інформаційної політики країн, які зазнaли анaлогічних загроз, та визнaчення перспектив для її застосування в Україні.