Ідентифікація образів українських біженок у шведських та українських новинних медіа - Перекрест Аліна Ігорівна (My University, 2023)
Російське повномасштабне вторгнення на територію України 24 лютого 2022 спричинило масштабну вимушену міграцію, представниками котрої більшою мірою виявилися українські жінки та діти. Враховуючи значну чисельність українських біженок, приїхали до інших країн, було поставлено за задачу проаналізувати те, яким чином їхні образи та досвіді висвітлюються новинними ЗМІ. Магістерська робота присвячена ідентифікації образів українських біженок у шведських та українських новинних онлайн-медіа з використанням методу дискурсу та візуального аналізу. Дослідження базується на теоретичній рамці конструктивізму (підхід П’єра Бурдьє), а також на концепції інтерсекційності авторства Кімберле Креншоу. Ключові слова: дискурс аналіз, біженки, медіа-образ, медіа-репрезентації, новинні медіа.