TEACHING ENGLISH AS A FOREIGN LANGUAGE: RETHINKING THE MULTIMODALITY AND COMMUNICATION SKILLS IN THE 21st CENTURY - Биркун, Людмила (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2023)
This text is a review of the OUP Position Paper authored by Donaghy, K. with the assistance of two consultants – Karastathi, S. and Peachey, N. The primary objective of this review is to provide a detailed analysis of the ELT Position Paper, examining its structure, content, and theoretical issues. After a thorough examination of the publication, the reviewer concludes that it is of utmost importance to restructure the primary components of communicative competence in teacher training curriculums worldwide, including those taught at Ukrainian universities. This is because of the emerging views on the multimodality of present-day learning and communication which emphasize the need to reflect topical aspects of new ideas about multimodal communicative competence. Thus, this review highlights the need for a significant shift in the way we approach English language teaching to non-native speakers, particularly in terms of teacher training. It is essential to incorporate modern concepts and theories to ensure that learners of English as a second or foreign language can communicate effectively in the contemporary world

У межах комунікативного підходу до навчання англійської мови як іноземної уміння спілкування традиційно виокремлювались як головна мета будь-якого навчального циклу, освітньої програми чи навчального плану. Поняття комунікації завжди було надзвичайно важливим для вироблення стратегій викладання та навчання усіх сучасних підходів і методів навчання іноземних мов. Протягом останніх 30 років, починаючи з публікацій про роль мультимодальності (Кресс, 2000, 2003, 2010) і візуальних елементів у комунікації (The Grammar of Visual design), багато лінгвістів і прикладних лінгвістів звертали увагу на мультимодальні особливості комунікаційного процесу (Лім, 2018; Лім та Тан-Чіа, 2022). Ця стаття є оглядом публікації Донагі К. за сприяння двох консультантів – Карастаті, С. та Пічі, Н – видавництва Оксфордського університету. Основна мета цього огляду – надати детальний аналіз публікації, зокрема розглянути її структуру, зміст та теоретичні постулати авторів. Після ретельного вивчення публікації зроблено висновок про надзвичайно важливість переосмислення структури комунікативної компетентності для підготовки вчителів у всьому світі, у тому числі в українських університетах. Це нагальна потреба пояснюється мультимодальністю сучасного навчання та спілкування, які підкреслюють необхідність відображення актуальних аспектів нових уявлень про мультимодальну комунікативну компетентність. Таким чином, цей огляд підкреслює необхідність суттєвих змін у підходах до викладання англійської мови для тих, для кого вона не є рідною, особливо з точки зору підготовки вчителів. Важливо включати сучасні концепції та теорії, щоб гарантувати, що ті, хто вивчають англійську мову як іноземну, можуть ефективно спілкуватися в сучасному мультимодальному світі.
НАВЧАННЯ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ ЯК ІНОЗЕМНОЇ: ПЕРЕОСМИСЛЕННЯ МУЛЬТИМОДАЛЬНОСТІ ТА ВМІНЬ СПІЛКУВАННЯ У ХХІ СТОЛІТТІ
Keywords: навчання англійської мови як іноземної; уміння спілкування; підготовка вчителя; мультимодальність навчання та спілкування; переосмислення структури комунікативної компетентності; ELT; multimodality; rethinking communication skills; teacher training; multimodality of learning and communication