Perspectives for Tourism Development Within the Cities - Терлецька, Оксана Василівна; Кушнір, Леся Павлівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2019)
Goal. To reveal the peculiarities of forming the prospects of tourism development within tourist attractable cities, including in balneological areas. Results. The perspectives of such territories for such kind of tourist activity are shown, because they are characterized by the placement within the relatively satisfactory state of forest landscapes, accessibility for any groups of tourists, developed infrastructure and, at the same time, the presence of environmental problems that often require urgent solution. Thus, it is a territory where there are prerequisites for obtaining aesthetic preferences, cognitive bases, and ecologically oriented knowledge during the implementation of tourist routes. The scientific novelty consists in the development of theoretical and methodological and methodological principles of distinguishing tourist regions as objects of research, revealing their specific features and regularities of functioning. Practical significance consists in theoretical and methodological substantiation of mechanisms of formation and implementation of the strategy of tourism development within cities.

Мета. Розкрити особливості формування перспектив розвитку туризму в межах туристично привабливих міст у тому числі на бальнеологічних територіях. Результати. Показана перспективність таких територій для такого виду туристичної діяльності, оскільки для них притаманні розміщення у межах відносно задовільному стані лісових ландшафтів, доступність для будь-яких груп туристів, розвинена інфраструктура й водночас наявність екологічних проблем, які часто потребують нагального вирішення. Таким чином – це території де існують передумови для отримання естетичних преференцій, пізнавальних основ, а також екологічно спрямованих знань під час здійснення туристичних маршрутів. Наукова новизна полягає у розробці теоретико-методологічних та методичних засад виокремлення туристичних регіонів як об‘єкту дослідження, виявлення їх специфічних особливостей та закономірностей функціонування. Практична значимість полягає у теоретико-методологічному обґрунтуванні механізмів формування та реалізації стратегії розвитку туризму в межах міст.

Цель. Раскрыть особенности формирования перспектив развития туризма в пределах туристически привлекательных городов в том числе на бальнеологических территориях. Результаты. Показана перспективность таких территорий для такого вида туристической деятельности, поскольку для них характерны размещения в пределах относительно удовлетворительном состоянии лесных ландшафтов, доступность для любых групп туристов, развитая инфраструктура и одновременно наличие экологических проблем, которые часто требуют неотложного решения. Таким образом - это территории, где существуют предпосылки для получения эстетических преференций, познавательных основ, а также экологически направленных знаний при осуществлении туристических маршрутов. Научная новизна заключается в разработке теоретико-методологических и методических основ выделения туристических регионов как объекта исследования, выявления их специфических особенностей и зако¬номирностей функционирования. Практическая значимость заключается в теоретико-методологическом обосновании механизмов формирования и реализации стратегии развития туризма в пределах городов.
Перспективи розвитку туризму в межах міст
Перспективы развития туризма в пределах городов
Keywords: міський туризм; бальнеологічні території; туристичні ресурси міст; городской туризм; бальнеологические территории; туристические ресурсы городов; city tourism; balneological territories; tourist resources of cities