Особливості функціонування герундія в романі Кармен Лафорет «Nada» та їх відтворення в українському перекладі - Репецький Святослав Вадимович (My University, 2024)
Дипломна робота присвячена дослідженню особливостей функціонування герундія в романі Кармен Лафорет «Nada» та способів його відтворення в українському перекладі. Мета дослідження полягає у визначенні специфічних рис герундія в оригінальному тексті та дослі ефективних методів його перекладу українською мовою.

The thesis is dedicated to studying the peculiarities of gerund in Carmen Laforet's novel "Nada" and the ways of its reproduction in the Ukrainian translation. The aim of the research is to identify the specific features of gerund in the original text and find effective methods for translating it into Ukrainian.
Keywords: переклад; іспанська мова; українська мова; герундій; дієприслівник; неозначено-особові форми дієслова; перекладознавство; Кармен Лафорет; роман «Nada»; translation; Spanish language; Ukrainian language; gerund; adverbial participle; indefinite-personal verb forms; translation studies; Carmen Laforet; novel "Nada"