Економіко-правові аспекти надання безоплатної медичної допомоги в умовах розвитку інноваційних технологій - Михайліченко, Олександр Сергійович (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2025)
У статті на конференції розглядається, як війна, обмежені економічні ресурси та швидкий розвиток медичних інновацій змінюють підхід уряду до забезпечення права на охорону здоров'я в Україні. У ній висвітлюється суперечність між конституційною гарантією безкоштовних медичних послуг і фактичними фінансовими можливостями держави в контексті розвитку медичних технологій. Спираючись на Стратегію цифрового розвитку інноваційної діяльності в Україні на період до 2030 року, все ще актуальним є переосмислення моделей фінансування охорони здоров'я та правового регулювання медичних інновацій для збереження людського капіталу та зміцнення соціальної стійкості.
Economic and legal aspects of providing universal healthcare in the context of the innovative technologies development
Economic and legal aspects of providing universal healthcare in the context of the innovative technologies development
Keywords: MedTech; медичні технології; інноваційні технології; охорона здоров'я; медична реформа; фінансування; загальна охорона здоров'я