До проблеми уточнення лінгвістичних визначень дискурсу - Пилипів, Г. М. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2010)
У статті проаналізовано різні лінгвістичні розуміння дискурсу, що став одним із ключових термінів у словнику гуманітарних та соціальних наук, уточнено поняття "дискурс", його сутність відповідно до вибраного напрямку дослідження.

The article analyses different linguistic approaches to discourse as a key concept of social sciences and humanities. The notion 'discourse' is clarified with a view of its relevance to the author's research priorities.
To the problem of clarifying of the discourse's linguistic definitions
Keywords: аналіз дискурсу; дискурс; мовленнєвий вплив; ситуація; текст; discourse analysys; discourse; language influence; situation; text