Засоби для моніторингу та автоматичного обміну взаємозамінних цифрових активів на децентралізованих платформах - Садчіков Георгій (My University, 2023)
Об’єктом роботи є децентралізовані біржі, дослідження можливості використання їх вразливостей та неефективностей ринку в цілому. Метою роботи є створення програмного продукту, за допомогою якого можна автоматично відслідковувати курси цифрових активів та здійснювати обмін на децентралізованих біржах. Інструменти, що були використані під час розроблення: інтегроване середовище розробки: Microsoft Visual Studio Code; провайдер інфраструктури блокчейну QuickNode; програмні інтерфейси (API) децентралізованих сервісів обміну цифровими активами Hashflow та 1inch. Результати роботи: розроблена програма для моніторингу курсів стейблкоїнів на платформах 1inch та Hashflow; розроблена програма для моніторингу курсу та автоматичної купівлі й продажу Binance Coin на платформі Hashflow. Проаналізовано обмеження, суттєві для роботи вищезазначених програмних засобів. Обидві програми були успішно протестовані у реальних умовах, де за допомогою першої з них були помічені неефективності ринку, а за допомогою другої — використані вразливості біржі Hashflow. Розроблене програмне забезпечення для моніторингу курсів стейблкоїнів може використовуватись як помічник для подальшого здійснення угод з ними, а програма для автоматичного обміну Binance Coin — для проведення угод на купівлю і продаж Binance Coin. Ключові слова: АВТОМАТИЧНИЙ ОБМІН, БЛОКЧЕЙН, МОНІТОРИНГ КУРСІВ, ЦИФРОВИЙ АКТИВ, API 1INCH, API HASHFLOW, BINANCE, PYTHON.