Особливості обліку і оподаткування діяльності підприємств малого бізнесу - Керкез Милена Віталіївна (My University, 2023)
Метою роботи є теоретична розробка та експериментальне обґрунтування комплексу заходів з удосконалення організації та методики обліку та оподаткування діяльності суб’єктів малого бізнесу відповідно до вимог міжнародних стандартів і необхідності адаптації системи управління підприємством у сьогоднішніх військових реаліях. Об’єктом дослідження є фінансово-господарська діяльність суб’єктів малого підприємництва. Предметом дослідження є теоретичні та практичні аспекти обліку та оподаткування діяльності підприємстві малого бізнесу. У ході виконання роботи було проаналізовно роль малого бізнесу в розвитку національної економіки; систематизовано класифікації та характеристики малих форм господарювання; проаналізовано нормативно-правове регулювання обліку та оподаткування діяльності підприємств малого бізнесу; розкрито методику бухгалтерського обліку на підприємствах малого бізнесу; досліджено організацію бухгалтерського обліку та звітності на підприємствах малого бізнесу; досліджено питання удосконалення обліку та звітності на підприємствах малого бізнесу; проаналізовано зарубіжний досвід оподаткування малого бізнесу; розкрито особливості механізму оподаткування діяльності підприємств малого бізнесу; досліджено інструменти податкового стимулювання малого бізнесу в Україні.