Comparative analysis of the characteristics of intuition of individuals with mathematical and humanitarian orientation - Аліна Лобанова (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2015)
This article presents the results of empirical research of intuitionin humanities and mathematics individuals. On the basis of comparative analysis, the commonand different features are discovered in the two groups, taking into consideratin the characteristics of the thinking processes.

У статті представлено результати емпіричного дослідження розвитку інтуїції особистостей математичного та гуманітарного спрямування. На основі порівняльного аналізу визначено спільні та відмінні риси для двох груп, враховуючи характеристики їх мисленнєвих процесів.
Порівняльний аналіз особливостей інтуїції осіб математичного та гуманітарного спрямування
Keywords: інтуїція; інтуїтивна здатність; порівняльний аналіз; здатність до прогнозування; мисленнєві процеси; intuition; intuitiveability; comparative analysis; forecasting ability; thinking processes