The content and legal implications of the test during applying for a job - Мельничук, Наталія Олексіївна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2017)
The article is devoted to the study of contents of additional terms of the employmentcontract - probation period when applying for a job. The legal nature of the probation is definedand the legal implications of the probation procedure is analyzed as well. In the articlesuggestions are made for improving the existing labor law regarding the need for fixing criteriafor evaluation of probation results and establishment of a simplified procedure of termination ofthe employment contract by the employee during the probation period.

Стаття присвячена дослідженню змісту додаткової умови трудового договору –випробуванню при прийнятті на роботу. Визначено правову природу випробування тапроаналізовано правові наслідки процедури випробування, внесено пропозиції щодовдосконалення чинного трудового законодавства щодо необхідності закріплення в ньомукритеріїв оцінювання результатів випробування та встановлення спрощеної процедуриприпинення трудового договору за ініціативою працівника під час випробування.
Зміст та правові наслідки випробування при прийнятті на роботу
Keywords: probation when applying for a job; additional condition of the employment contract; probation results; job description; grounds and procedure for termination of the employment contract.; випробування при прийнятті на роботу; додаткова умова трудового договору; результати випробування; трудова функція; підстави та порядок припинення трудового договору.