Вплив електромобілів на український ринок автотранспорту - Алєксєєнко Ігор Святославович (My University, 2024)
Об’єкт дослідження: розвиток ринку електромобілів в Україні та його вплив на автотранспортну інфраструктуру. Мета дослідження: глибокий аналіз впливу розвитку ринку електромобілів на український ринок автотранспорту з оцінкою економічних, екологічних та соціальних аспектів. Методи дослідження: аналіз літератури, статистичний аналіз, анкетування, інтерв'ювання, SWOT-аналіз. Наукова новизна, теоретична значимість дослідження: унікальний комплексний аналіз впливу розвитку електромобілів на автотранспортний ринок України з інтеграцією теоретичного огляду та емпіричного дослідження. Практична цінність: розробка специфічних рекомендацій для українських автовиробників і державних органів для адаптації до змінних умов ринку та впровадження політик, що сприятимуть розвитку електромобільної індустрії.
Keywords: електромобілі; інфраструктура зарядних станцій; екологічний вплив; державні стимули; розвиток автотранспортного ринку; electric vehicles; charging infrastructure; environmental impact; government incentives; automotive market development