Теоретичне обґрунтування поняття та виникнення інформаційного суспільства - Колодюк, А. В. (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2004)
У статті наведено історичні джерела інформаційного суспільства, особливості його походження, а також проаналізовано сутність терміна на основі його технологічних та соціологічних аспектів. Показано погляди та підходи дослідників цього явища та основні акценти їх концепцій. Саме теоретичний аналіз доводить те, що дане поняття має право на самостійний розвиток у сучасних умовах та є відмінним від безлічі інших постмодерних явищ.
Keywords: інформаційне суспільство