Соціальні проекти Інтернет-ЗМІ як інструмент профілактики геронтологічного ейджизму - Юрковська Олена Анатоліївна (My University, 2021)
У ході дослідження з"ясовано, що тема геронтологічного ейджизму є дуже актуальною на сьогодні в модних виданнях. Керівники журналів, які взяли участь у дослідженні зазначають, що при формуванні контенту їхній журнал орієнтується на закордонні тенденції, де тема ейджизму є одною з найбільш висвітлюваних. А той же час існує велика кількість інфоприводів такої тематики від відомих брендів. На жаль, однією проблемою в розвитку теми геронтологічного ейджизму в ЗМІ про моду є наступне : обкладинки з людьми старшого віку та загалом статті про старших людей мають досить низьку залученість аудиторії. Це каже про те, що поки українському читачеві не дуже зрозуміла і цікава тема літніх людей. Це в свою чергу досить сильно впливає на кількість такого контенту в журналі, адже зацікавленість аудиторії – це перше, на що орієнтуються будь-які ЗМІ при публікації того чи іншого матеріалу. Це може бути наслідком того, що ця тема загалом багато років замовчувалась і український читач не призвичаївся до цього. У ході виконання роботи було виявлено, що найкраще таку ситуацію потрібно буде змінювати шляхом масштабних соціальних проектів, які б складались з фото, відео та текстового наповнення, що в свою чергу зробить проект помітнішим в потоці інформації. Враховуючи всі зазначені фактори, було створено власний макет соціального проекту, який буде покликаний знівелювати стереотипні уявленні про людей старшого віку, зокрема і в молодого населення.