Впровадження європейських стандартів у сфері фізичної культури та спорту на державному та регіональному рівні - Хан Юлія Миколаївна (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена питанням впровадження ефективного державного управління у сфері фізичної культури і спорту України на основі реалізації успішних європейських практик. Для розкриття теоретичних засад управління у галузі фізичної культури і спорту досліджено основні світові моделі. Найбільш відповідною для державного управління в Україні, можна виокремити європейську модель, яка характеризується частковим державним втручанням в управління сфери фізичної культури і спорту. Виявлено певні недоліки у сучасній системі галузі фізичної культури та спорту, зокрема в питаннях фінансування та поділу повноважень. Тому впровадження європейських стандартів дозволить значно зміцнити дану галузь в Україні. Зокрема передбачається на місцевому та державному рівні впровадити систему спортивних клубів, що дозволить охопити більшу кількість зацікавлених осіб та залучення інвестиційних коштів. Дане введення позитивно відобразиться на покращенні матеріально-технічної бази закладів та при формуванні висококваліфікованого тренерського складу. Ключові слова: державне управління, європейська модель управління, фізична культура та спорт, компенсація, державна політика, спортивні клуби, конкурентоспроможність.

Qualifying scientific work is devoted to the implementation of effective state management in the field of physical culture and sports of Ukraine based on the implementation of successful European practices. In order to reveal the theoretical management foundations in the field of physical culture and sports, the main global models were studied. The European model which is characterized by partial state intervention in the management of the field of physical culture and sports, can be singled out as the most suitable for public administration in Ukraine. In the modern system of the field of physical culture and sports certain disadvantages were revealed, particularly in matters of financing and power division. Therefore, the introduction of European standards will significantly strengthen this industry in Ukraine. In particular it is planned to introduce a system of sports clubs at the local and state level which will allow to reach a larger number of interested persons and the possibility of attracting investment funds. This implementation will have a positive effect on the improvement of the institutions’ material and technical basis and the formation of highly qualified coaching staff. Keywords: governance, the European management model, physical culture and sports, development strategy, compensation, state policy, city program, sports club, competitiveness, integration.
Implementation of European standards in the field of physical culture and sports at the state and regional level